provincie Limburg.be

Il barbiere di Siviglia: Opera Zuid & Philharmonie Zuidnederland

Een onwankelbaar meesterwerk! Weinigen weten dat Giovanni Paisiello in 1782 al een gelijknamige opera schreef. Maar voor de bekendste en meest opgevoerde Barbier zorgde Rossini. Hij schreef zijn versie in 1816, in een tijdspanne van enkele dagen, op 24-jarige leeftijd.

Het verhaal van deze bekende opera is een intrige waarin alles om de liefde draait. Graaf Almaviva is verliefd op Rosina, maar het lukt hem niet om contact met haar te krijgen. Rosina wordt continu bewaakt door haar voogd Bartolo, een veel oudere man die hoopt zelf met haar te kunnen trouwen. Om haar te kunnen veroveren, roept Almaviva de hulp in van Figaro, de barbier van Sevilla. Ze verzinnen de ene list na de andere. Uiteindelijke slagen ze in hun opzet en trouwt Rosina met Almaviva.

Het regieduo Geert Lageveen en Leopold Witte plaatst Rosina en Almaviva in een omgeving waar mensen vechten tegen het ouder worden, zo ook dokter Bartolo die maar niet kan accepteren dat het meisje kiest voor iemand van haar eigen leeftijd. Een schitterende opera over jeugd en ouderdom, over liefde en begeerte.

inleiding 19.15 u / regie Geert Lageveen & Leopold Witte / met o.a. mezzo-sopraan Madieke Marjon / opera buffa in twee akten van Giocchino Rossini / wereldpremière op 20 februari 1816 in Teatro Argentina te Rome / libretto van Cesare Sterbini naar Le barbiere de Séville van PierreAugustin Caron de Beaumarchais & het libretto van Il barbiere di Siviglia van Giuseppe Petrosellini voor Giovanni Paisiello / in het Italiaans gezongen met boventiteling in het Nederlands / inleiding Hugo Joris

Suggesties

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning