provincie Limburg.be

Audities voor jonge klassieke musici

http://assets.forte.cultuurplatform.be/files/230/original/_DSC6779_web.jpg?1363270232

De Laureaten 2011

Professionele jury en publieksjury lauwerden vijf solisten en / of ensembles, van de vijfjaarlijkse audities: een initiatief van Forte, het platform voor klassieke muziek van de provincie Limburg.

1. Liedduo Katrien Baerts & Bart Verheyen
2. Kurt Bertels
3. Maarten Lingier
4. Blow
5. Floris Willem (tevens publiekslaureaat)

 

TALENTENBANK:

Aline Lermytte

Aline LermytteAline Lermytte begon haar muzikale ontwikkeling aan ‘de Kunsthumaniora’ van Antwerpen en zette haar studie verder tot regentes muzikale opvoeding. Ze volgde zanglessen bij o.a. Beatrijs Devos en An Engels alvorens aan haar studie solozang te beginnen aan het conservatorium van Maastricht, bij zangpedagoog Frans Kokkelmans, waar ze recent haar masteropleiding vervolledigde.
Ze is actief als soliste maar is daarnaast ook lid van de Belgische KoorAcademie en zong bij het Zuidelijke Theaterkoor ondermeer mee in Les Pêcheurs de Perles (G. Bizet).
In april 2011 won Aline de publieksprijs op de 11de Music Award Maastricht.
Aline werd als soliste reeds uitgenodigd door oa. het Basilica Festival van Vlaanderen, Het Brussels Operette Theater en de Heerlense Oratorium Vereniging. Daarnaast volgde ze masterclasses bij oa. Mark Shanahan, Lucienne Van Dijck, Brian Masuda, Chris Cowell, Nelly Miricioiu en Olivier Klöter.

Instrument: Zang (sopraan)
Geboortedatum: 1983
Adres: Tolstraat 73, 2000 Antwerpen
Tel. +32 (0)499 41 76 45
E-mail: aline.lermytte@telenet.be

Alexandra Van Beveren

Alexandra Van BeverenAlexandra (1988) studeerde viool bij Michel Pieters in Dilsen-Stokkem, bij Maarten Veeze in Maastricht (Bachelor 2010) en in 2009 gedurende zes maanden bij Giovanna Polacco in het Verdiconservatorio van Milaan.
Momenteel volgt Alexandra haar Master in Performance opleiding bij Simon Fischer aan de befaamde Guildhall School of Music & Drama in Londen. Ze werd 2 keer finaliste in Jong Tenuto en 2 keer laureate van het Prinses Christina Concours. In 2007 werd Alexandra laureate tijdens Dexia Classics en in 2008 werd ze laureate tijdens de FORTE Audities voor Jong Talent. Ze speelde verschillende keren mee in het Nationaal Jeugdorkest van Nederland en was van 2005-2010 concertmeester van het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek. In orkestverband speelde ze o.l.v. Sir Colin Davis, Mark Wigglesworth, James Gaffigan, Adrian Leaper e.a.

Instrument: viool
Geboortedatum: 1988
Adres: Bretheistraat 8, 3600 Genk
Tel. +32 (0)472 79 22 90
E-mail: alexandraVB88@gmail.com

Anneleen Bruninx

Anneleen BruninxAnneleen Bruninx studeerde klarinet aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Eddy Vanoosthuyse, Frank Coryn, Marc Kerckhof, en klarinet en es-klarinet aan de Muziekacademie Tielt bij David van Maele en Geert Baeckelandt. Verder volgde ze een lerarenopleiding Muziek aan het Lemmensinstituut Leuven.
Ze deed orkestervaring op bij Orkest der Lage Landen, Il Novecento, Harmonie- en symfonieorkest Conservatorium Gent, International clarinets en bij verschillende harmonies.
In 2011-2012 is ze tewerkgesteld aan de Academie van Lanaken, Haspengouw, Beringen en Tienen voor de vakken AMV-SZ en Muzische Vorming. Ze is dirigente van de jeugdharmonie Sint-Martinus Riemst en lid van de leiding van de jeugdharmonie Sint-Martinus Riemst.

Instrument: klarinet
Geboortedatum: 1986
Adres: Kann. Nulensstraat 33, 3740 Bilzen
Tel. +32 (0)474 450 649
E-mail: anneleenbruninx@gmail.com

Barbara Persoons

Barbara PersoonsBarbara kreeg haar eerste initiatielessen muziek al op 4 jarige leeftijd aan de kinderacademie van Maasmechelen. Barbara beëindigde haar studies aan het DKO Maasmechelen met 91% voor klarinet (2002-2010). Vanwege haar passie voor muziek ging ze naar de Muziekumaniora Kindsheid Jesu in Hasselt (2006-2010). Daar kreeg ze o.a. klarinetles van C. Onclin.
Barbara volgde ook klarinetles aan het ‘Conservatoire National à Rayonnement Régional de Nice’. Ze kreeg er klarinetles van G. Swierc (2010-1011).
Barbara is actief spelend lid van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Rotem die onder leiding staat van J. Simons
In september 2011 is ze gestart met hogere muziekstudies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Momenteel krijgt ze klarinetles van Ivo Lybeert, klarinetsolo van het symfonieorkest van de Munt en zijn assistent Raymond Dils.

Instrument: klarinet
Geboortedatum: 1992
Adres: Heirstraat 207, 3630 Maasmechelen
Tel.: +32 (0)471 535 008
E-mail: persoonsbarbara@gmail.com

Bert Koch & Fien Huysentruyt

Bert Koch & Fien HuysentruytFien Huysentruyt (1986) studeerde in 2009 met grote onderscheiding af als Master in de muziek - optie piano, aan het Lemmensinstituut in Leuven. Ze volgde er pianoles bij Renaat Beheydt en Johan Lybeert. Daarnaast nam ze deel aan masterclasses bij Jan Vermeulen, Paul Komen, Rian De Waal, Tamara Poddubnaya, Nata Tsvereli, Paul Hermsen en Bart van Oort. In 2011 rondde ze een bijkomende Master-opleiding Kamermuziek af.
Samen met haar vaste kamermuziekpartner Bert Koch verkent ze graag het vierhandig pianorepertorium. Verder engageert ze zich ook voor muziektheaterproducties en versterkt ze de altpartij in verschillende koren.

Bert Koch (1986) groeide op in Neeroeteren. Hij startte zijn muzikale studies aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Maaseik, waar hij met grootste onderscheiding afstudeerde voor piano en muziektheorie.
In 2009 studeerde hij af bij Jan Vermeulen (piano en pianoforte), Christel Kessels (piano en kamermuziek) en Lieven Strobbe (orgel) aan het Lemmensinstituut te Leuven. Zijn twee jaar durende MaNaMa-opleiding piano met specialisatie kamermuziek voltooide hij in september laatstleden. Hij volgde masterclass bij o.a. Leon Fleisher, Norma Fisher, Paul Komen, Tamara Poddubnaya, Bart van de Roer, Nata Tsvereli, Paul Hermsen, Rian de Waal en Bart van Oort. In zijn chambristische activiteiten verkent hij het vierhandig pianorepertorium met zijn vaste kamermuziekpartner Fien Huysentruyt. 

Instrument: piano
Ensemble: Bert Koch & Fien Huysentruyt
Adres: Dennenstraat 61, 3680 Maaseik
Tel. +32 (0)495 895 661
E-mail: bertkoch@hotmail.com

Blow

BlowBlow combineert saxofoon en percussie in een opmerkelijk nieuw ensemble. De uitgebreide mogelijkheden van beide instrumenten verenigen een brede waaier van vernieuwende klanken in een uitdagend repertoire. Voeg hieraan de virtuositeit van beide uitvoerders toe en het resultaat is verrassend anders!

In 2011 werd Blow laureaat van de Forte-audities, een organisatie van de provincie Limburg. De jury prees het uitstekende samenspel en de gedurfde programmakeuze, waarbij de kwaliteiten van elk van de uitvoerders het geheel tot een hoog niveau tilden. Blow is ook te horen in een opname van 'A batons rompus' van de Franse componist Philippe Hurel op de cd 'Mysterious Morning' (Pavane).

In de repertoirekeuze ligt het accent onmiskenbaar op vernieuwing. Blow kiest voor recente composities van zowel internationale namen als componisten dichter bij huis. Daarnaast verdiept Blow zich in het klassieke repertoire. Door gerichte arrangementen voor de uitzonderlijke instrumentatie ontstaat een nieuwe en verfrissende kijk op composities van Bach, Albeniz en anderen. Via deze combinaties wil Blow een breed publiek laten kennismaken met de boeiende wereld van de klassieke en hedendaagse kunstmuziek. Door voortdurend grenzen af te tasten en het gevestigde in vraag te stellen, wil Blow een bijdrage leveren aan een verrijkende muzikale cultuur. De unieke combinatie saxofoon en percussie vormt daarbij een grote troef! 

Instrument: saxofoon, slagwerk
Ensemble: Blow
Adres: Genenbemdestraat 25a, 3945 Ham
Tel. +32 (0)478 666 863
E-mail: info@blowmusic.be
www.blowmusic.be

Caroline Daminet

Caroline DaminetCaroline Daminet studeert saxofoon aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Nadine Bal. Ze volgt ook nog samenspel saxofoon aan de Academie voor Muziek, Toneel en Dans van Maasmechelen bij Eddy Verstappen.
Verder volgt ze zang (bij Gertia Nolles) en samenspel klarinet (bij Michèlle Geerlings) aan de bovengenoemde muziekacademie.
In haar vrije tijd is ze lid van verschillende orkesten, nl. Harmonie St. Cecilia Rotem, Harmonie St. Martinus Opgrimbie en Concertband Maasmechelen. 

Instrument: saxofoon
Adres: Genootstraat 1993, 3630 Maasmechelen
Tel. +32 (0)497 81 42 15
email: mm_caroline@hotmail.com

Catena poetica

Catena poeticaJeroen Follon (°1990) begon zijn muziekopleiding aan het Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs, waar hij o.a. orgel volgde bij Joost Vermeiren en muziekschriftuur bij Peter Testelmans. Hij zette in 2008 zijn muziekopleiding verder aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij studeerde orgel in klas van Luk Bastiaens en Reitze Smits.
Om zich te verdiepen in diverse stijlen volgde hij masterclasses o.a. bij Menno van Delft, Louis Robilliard, Jean-Baptiste Robin en Peter van Dijk. Naast orgel gaat zijn belangstelling eveneens uit naar andere (historische) klavierinstrumenten. In het Lemmensinstituut studeert hij ook klavecimbel bij Kris Verhelst. Tevens houdt hij zich intensief bezig met het bespelen van het klavechord. 

Pieter De Moor (°1989) studeert zang bij Dirk Snellings (Capilla Flamenca) en Greetje Anthoni aan het Lemmensinstituut te Leuven. Daar studeert hij ook oude muziek bij Erik Van Nevel (Currende), traverso bij Frank Theuns (Les Buffardins) en klavecimbel bij Kris Verhelst. In 2009 studeerde Pieter De Moor met grote onderscheiding af voor dwarsfluit aan de muziekschool van Asse. Hij heeft 5 jaar in het Schola Cantorum Cantate Domino uit Aalst gezongen. Pieter is vast lid bij El Grillo uit Gent en bij het recent opgerichte Victoria Concort o.l.v. Erik Van Nevel, die zich vooral met polyfonie bezig houden. 

Instrument: Traverso, Zang, Klavecimbel
Ensemble: Catena poetica
Adres: Bien 70, 3930 Hamont-Achel
Tel. +32 (0)494 706 938
E-mail: jeroen.follon@scarlet.be

Conings & co

Conings & coConings & Co is een jong ensemble bestaande uit twee laureaten van de Axion Classics en het Prinses Christina Concours. Ontstaan als kamermuziekgroep aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen groeide de ambitie om ook daarbuiten actief te zijn, en zowel werken met gevestigde waarden als lichtere muziek ten gehore te brengen. 

Instrument: Drums, Contrabas, Piano, Dwarsfluit
Bezetting: Vincent Caers, Michiel Kelchtermans, Alexander Ponet, Nele Conings
Adres: Sint-Geerttuistraat 92, 3700 Tongeren
Tel.: +32 (0)498 600 298
E-mail: ponet.alexander@gmail.com

Cordis

CordisKarel Coninx studeerde viool en altviool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Urszula Gorniak en Paul De Clerck, en aan het Chicago College of Performing Arts bij Prof. Roger Chase.
Onder meester-dirigenten als Bernard Haitink en Esa-Pekka Salonen, speelde hij concerten in Carnegie Hall (New York), Disney Hall (Los Angeles), Symphony Center (Chicago), Konzerthaus (Berlijn), Concertgebouw (Amsterdam) en in het Palijs voor Schone Kunsten (Brussel).
Karel is lid van het Cordis Quartet, en aanvaardt ook met plezier uitdagingen in andere muzikale genres, bij ondermeer met Hooverphonic, Zita Swoon, Ishtar, en Bjork.

Daniel Kuzmin werd geboren in een familie van musici in Zagreb in 1983. Nadat hij de muziekacademie had afgewerkt, studeerde hij viool aan het Conservatorium van Zagreb in de klas van Prof. Silvano Kuzmin. Hij won eerste prijzen in regionale en nationale wedstrijden en hij is tweemaal de winnaar van de "Etudes en toonladders" - internationale wedstrijd in Zagreb. Tijdens zijn studie speelde hij (solo) recitals op internationale muziekfestivals.  In 2008 gaf hij een zeer gewaardeerd solo-recital in de Regent Hall in Londen met de bekende pianist Alberto Portugheis. Hij was een permanent lid en concertmeester van het "Zagreb Jeugd Kamerorkest".
Tijdens zijn studies in België stichtte hij het strijkkwartet "Cordis", waarmee hij studeerde aan de Muziekkapel Koningin Elizabeth, onder leiding van het Artemis Kwartet, en op de "Nederlandse Strijkkwartet Academie" onder leiding van Marc Danel (Danel kwartet) en Stefan Metz (Orlando Kwartet). 

Adres: Keienveldstraat 54, 1050 Brussel
Tel.+32 (0)497 413 095
E-mail: karelconinx@hotmail.com

Corno Legno Quintetto

Dorine De KeyserDorine De Keyser studeert in 2012 af als Master in de Muziek, instrument dwarsfluit en voor de specifieke leerkrachten opleiding (SLO), met Berten D’Hollander als hoofdleerkracht dwarsfluit.

Hoorniste Emma Van den Ecker is studente bij Luc Bergé, docent aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze heeft verschillende masterclasses gevolgd in binnen- en buitenland bij Rik Vercruysse, Eliz Erkalp, Sarah Willis, Christian Lampert, Thomas Hauschild, Markus Maskuniitty, Christoph Ess, Scabolcs Zempleni, Michael Höltzel, en Paolo Mendes.

Klarinettiste Leen Coremans heeft haar diploma Master in de Muziek, specificatie instrument klarinet, alsook het diploma ‘Specifieke Lerarenopleiding’ behaald, beiden met een grote onderscheiding.

Inge Peters is sinds 2006 lid van het harmonieorkest van het Lemmensinstituut in Leuven onder leiding van Jan Van der Roost. En sinds 2007 is ze lid van het symfonieorkest van het Lemmensinstituut in Leuven onder leiding van Edmond Saveniers. Van 2005 tot 2009 was Inge 1ste fagot in de Jeugdharmonie Beringen onder leiding van Samuel Vrijsen.

Zijn muzikale vuurdoop beleefde Tom van de Graaf aan de Stedelijke Academie te Koersel, waar Ria Wellens hem zijn eerste hobo-kneepjes kundig maakte. Hij studeerde verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij voor hobo afstudeerde met grote onderscheiding (80%).
Hij speelde reeds bij verschillende orkesten. Sinds 2010 is Tom de solohoboïst van het Jeugd en Muziek Orkest Antwerpen.  

Instrument: dwarsfluit, hoorn, klarinet, fagot, hobo
Adres: Toekomststraat 21, 3970 Leopoldsburg
Tel. +32 (0)472 769 538
E-mail: peters_inge@hotmail.com

Eva Bylois

Eva ByloisEva Bylois begon op 10-jarige leeftijd met dwarsfluit aan het Stedelijk Conservatorium van Hasselt. Ze volgde lessen bij Raymonde van Zuylen en Johan Bols. Ook begon ze in haar laatste jaren met saxofoon, piano, piccolo en zang. Hierna besloot ze om van muziek haar beroep te maken. Zo volgde ze haar opleiding dwarsfluit in de klas van Frank Hendrickx aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Ook volgde ze enkele masterclasses bij o.m. Aldo Baerten, Rafaël Leone en behaalde ze verschillende prijzen op concours, zoals een 1ste prijs op het BENELUX fluitconcours Ittervoort (2010) en een 1ste prijs op Dexia-classics (2010). 

Instrument: dwarsfluit
Geboortedatum: 1992
Adres: Heidebloemstraat 4, 3520 Zonhoven
Tel. +32 (0)11 816 538
E-mail: bloemen.crearte@skynet.be

Floris Willem

Floris WillemFloris Willem uit Bocholt begon op tweejarige leeftijd met vioolles. De eerste jaren kreeg hij les van zijn moeder, later van zijn vader. In 2001 ging hij op stage in Zweden met Nilla Pierrou, die tevens zijn vioolleerkracht was. Tijdens het Prinses Christina Concours in Maastricht in 2008 behaalde Floris een 1ste prijs met viool en drong hij door tot de nationale Dag van de Genomineerden in Den Haag.
In 2009 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Luik in de klas ‘Jong Talent’ bij de docent Karen Aroutiounian. In juni 2010 nam Floris deel als jongste deelnemer aan de internationale vioolwedstrijd Aram Khachaturian in Jerevan (Armenië). In september 2010 werd Floris toegelaten tot de klas van Tatiana Samouil in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. 
Floris volgde internationale stages en masterclasses bij Nilla Pierrou, Karen Aroutiounian, Tatiana Samouil, Natasja Boyarsky en Augustin Dumay.
In juni 2011 slaagde Floris voor de toelatingsproef viool van de Muziekkapel Koningin Elisabeth. 

Instrument: viool
Geboortedatum1993
Adres: Kaulillerdorp 74, 3950 Bocholt
Tel. +32 (0)11 44 76 99
E-mail: floris.willem93@gmail.com

Gidley Danielle

Gidley DanielleDanielle Gidley is geboren en opgegroeid in Yorba Linda, Californië. Ze begon piano te spelen toen ze 6 jaar was. In 2004 behaalde ze haar Bachelors in Music, Piano Performance summa cum laude, aan de Chapman University, Conservatory of Music in Orange, Californië.
Naast solo pianomuziek, heeft Danielle altijd interesse gehad voor kamermuziek, zangbegeleiding en talen. Zo studeerde ze in de zomer van 2002 in Italië. En na het behalen van haar Bachelors kreeg ze een studiebeurs van Minnesota State University, Mankato, waar ze als solozang-, opera-, en koorbegeleider werkte. Danielle woont in België sinds mei 2006 en geeft pianolessen in het Nederlands en taallessen in het Engels. Momenteel werkt ze aan een carrière in muziek. 

Instrument: piano
Geboortedatum1981
Adres: Bampsstraat 68, 3540 Herk-de-Stad
Tel. +32 (0)473 46 99 96
E-mail: klavierkat@gmail.com

Jokke Martens

De jonge bariton Jokke Martens studeert aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Stephanie Friede. Hij kreeg ook les van o.a. Lucienne van Deyck, Jozef de Beenhouwer, Guy Joosten en Koen Kessels. Momenteel werkt hij mee aan de productie 'Il segreto di Susanna' van Wolf-Ferrari bij de Nationale Reisopera.
In het ‘Intermezzo Young Artist Program’ in Brugge (2009) werkte hij met Mark Schnaible, J. David Jackson en Neil Rosenshein, waar hij zijn debut maakte in de Europese première van ‘Little Women’ als Mr. Dashwood. In het ‘Body Mind and Voice Program’ in Berlijn (2011) werkte hij met Thomas Michael Allen en John Norris. In 2008 werd hij laureaat van Dexia Classics. 

Instrument: Zang - bariton
Geboortedatum1990
Adres: Truyenlandstraat 21, 3600 Genk
Tel. +32 (0)486 37 96 23
E-mail: jokke.martens@hotmail.com

Joris Grouwels

Joris GrouwelsJoris Grouwels volgde Burgerlijk ingenieur elektrotechniek aan de K.U. Leuven, was o.a. projectingenieur bij Brouwerij Martens in Kaulille en onderzoeksmedewerker aan de faculteit economie, K.U. Leuven. Momenteel volgt hij Bachelor Zang (klassiek) aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. 

Instrument: Vocalist – Bariton
Adres: Zonhoverweg 37, 3600 Genk
Tel. +32 (0)474 814 514
E-mail: joris.grouwels@gmail.com

Joyce Kuipers

Joyce KuipersJoyce Kuipers kreeg haar eerste cellolessen van Rudy Froyen aan het Stedelijk Conservatorium in Hasselt. Ze vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Leuven waar ze les volgde bij Steven Caeyers. Haar hogere studies cello vatte ze aan bij France Springuel aan het Conservatorium van Antwerpen. Zij voltooide haar opleiding in Antwerpen bij Justus Grimm met grote onderscheiding.
Joyce volgde verschillende masterclasses voor cello en kamermuziek. Ze is momenteel lid van het Bl!ndman collectief [strings]. 
Joyce heeft ook al in enkele orkesten gespeeld: deFilharmonie, het Orkest der Lage Landen, het Nationaal Jeugdorkest van Nederland, de Jonge Filharmonie (Belgisch jeugdorkest) en het Conservatoriumorkest van Antwerpen onder de leiding van enkele internationaal gerenommeerde dirigenten. 

Instrument: Cello
Geboortedatum1987
Adres: Bakkerslaan 23, 3500 Hasselt
Tel. +32 (0)474 884 892
E-mail: kuipers_joyce@hotmail.com

Katrien Baerts & Bart Verheyen

De sopraan Katrien Baerts begon haar opleiding zang aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij B. de Vos. Naast haar studie zang volgde Katrien een meesteropleiding viool, die ze in juni 2006 succesvol afrondde. In 2008 behaalde ze het meesterdiploma zang cum laude aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Als operazangeres vertolkte Katrien oa. Amore als Valletto in L'Incoronazione di Poppea van Monteverdi.
Als kamermusicus heeft Katrien een grote voorliefde voor hedendaagse componisten.
Katrien werd halve finaliste van de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor zang 2011. Daarnaast ontving ze de prijzen 'Bourgeois', 'Ingeborg Köberle' en 'Vindelinck' voor haar bijzondere prestaties en resultaten aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Katrien studeerde verder bij Valérie Guillorit dankzij de financiële steun van STROOM, de cultuursubsidie voor beloftevol talent van de provincie Limburg.

Katrien Baerts & Bart VerheyenBart Verheyen studeerde orgel bij J. D’Hondt en daarna bij M. Van Driessen. In 1999 begint hij zijn pianostudie bij P. Van der Koelen. Hij studeerde één jaar aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij E. Rodrigues. Daarna volgt hij piano bij P. Kuijken aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij in 2010 met grote onderscheiding zijn Master diploma behaalde.
Hij concerteert regelmatig in kamermuziekverband. Zo is hij pianist en medeoprichter van het Odysseia Ensemble. 

Sinds 2006 vormt Katrien een liedduo met pianist Bart Verheyen. Samen werden ze geselecteerd om deel te nemen aan de 'International Lied Masterclasses' met Udo Reinemann en befaamde musici als Helmut Deutsch, Julius Drake, Hartmut Höll, Roger Vignoles en Edith Wiens. Deze samenwerking resulteerde o.m. in uitvoeringen van Harawi van Messiaen en 'In Exile'.  

Instrument: Sopraan, piano
Adres: De Kenen 14, 3550 Heusden-Zolder
Tel. +31 (0)6 16 897 445
E-mail: katrienbaerts@hotmail.com
www.katrienbaerts.com

Kelly en Nele

Kelly en NeleKelly Poukens studeert klassieke zang aan het Lemmensinstituut te Leuven. Eerst bij mezzo sopraan Marianne Vliegen, vervolgens bij de sopraan Greetje Anthoni. Op 8 jarige leeftijd begon ze in het kinderkoor van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Maaseik. 6 jaar later startte ze de opleiding zang bij Veerle Henkens. Drie jaar lang was ze verbonden aan het meisjeskoor Artemis waarmee ze vele concerten gaf maar ook workshops kreeg in binnen- en buitenland. In 2010 deed ze mee aan het Prinses Christina Concours te Maastricht met een regionale finale als resultaat. 
Ze werkte als jonge soliste samen met dirigenten Guido Beckers, Inge Feyen, Jan van Duffel, Rik Ghesquière, Edmond Saveniers en Kurt Bikkembergs.

Nele Duijsters komt uit Maaseik waar ze in 2009 aan de plaatselijke muziekacademie afstudeerde in de klas van Martin Verjans. Op dit ogenblik behoort ze tot de zogenaamde Academy of Wibi Soerjadi in Zeist –Nl.
Nele speelt regelmatig concerten en schuwt hierbij niet het grote werk: Pianoconcerto nr. 2 van Fr. Liszt, Pianoconcerto nr. 2 van Rachmaninov en nu studeert ze nr 3. Ze heeft ook de ambitie om regelmatig deel te nemen aan wedstrijden. Ze was al halve finaliste in de wedstrijd van Manchester. 

Instrument: piano en sopraan
Adres: Schuurstraat 19, 3680 Maaseik
Tel. +32 (0)472 522 470
E-mail: kellypoukens@hotmail.com

Kurt Bertels

Kurt BertelsKurt Bertels werd geboren in Genk en begon op 9-jarige leeftijd met muzieklessen. Hij studeerde notenleer, saxofoon, hobo, hafabra-directie, harmonieleer en muziekgeschiedenis. Nadat hij met grootste onderscheiding afstudeerde voor saxofoon in de klas van Bart Stevens, trok hij naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij studeerde er ook instrumentenleer, compositie, orkestratie en harmonieleer.
Kurt behaalde een eerste prijs bij de Vlamo-solistenwedstrijd (2005), Dexia Classics (2007) en bij de Finale van het Prinses Christina Concours in Maastricht (2009), waar hij ook de Matty Niël-prijs, de prijs voor de beste vertolking van een hedendaags werk (Ida Gotkovsky) in de wacht sleepte.
Kurt werkte mee aan een project in samenwerking met het Limburgs Symfonisch Orkest van 'Jeugd en Muziek' als tenorsaxofonist in de Bolero van Ravel en in het werk van Luc Brewaeys. In 2008 vertolkte Kurt met datzelfde orkest het concerto voor altsaxofoon van Ronald Binge. Als solist reciteerde hij zowel in binnen- als buitenland.

Kurt musiceert als tenorsaxofonist in het Anemos Saxofoonkwartet. Het kwartet verzorgde o.m. een recital in de prestigieuze concertzaal "Henry Le Boeuf" in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. In het Kugoni Trio (saxofoon, viool en piano) verkent Kurt een minder bekend maar ongemeen, boeiend repertoire. 

Instrument: Saxofoon
Geboortedatum 1989
Adres: Mispelaarstraat 66, 3600 Genk
Tel. +32 (0)475 423 810
E-mail: kurt_bertels@hotmail.com

Liesbeth Schepers

Liesbeth SchepersDe sopraan Liesbeth Schepers studeerde aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Maaseik waar ze haar diploma’s Klarinet, Piano en Muziektheorie behaalde. Ze studeerde zang en contrabas aan het conservatorium van Maastricht waar ze les kreeg van W. van Mechelen, B. Schlick en A. Everaert. Ze ontving twee keer een studiebeurs om deel te nemen aan de prestigieuze masterclasses van het Franz Schubert Institut in Baden bei Wien. 
Met het barok ensemble Les Goûts Réunis treedt zij regelmatig op in Nederland en Duitsland met voornamelijk repertoire uit de Franse Barok. 
Daarnaast is zij zeer intensief bezig met het liedrepertoire. Sinds oktober 2007 studeerde ze bij Professor Irwin Gage in Saarbrücken, Duitsland, waar ze samen met pianist Lionel Bams een specialisatie opleiding volgde voor lied duo’s. Ze behaalde er in februari haar einddiploma “mit Auszeichnung”.
In 2005 behaalde ze de derde prijs in het Euriade Vocaal Concours voor het litteraire lied en in 2008 werd ze laureaat in de Audities van FORTE, georganiseerd door de provincie Limburg. 

Instrument: zang - sopraan
Geboortedatum 1984
Adres: Kleinveldweg 30, 3090 Overijse
Tel. +32 (0)473 541 526
E-mail: liesbeth.schepers@gmail.com

Maarten Lingier

Maarten LingierMaarten Lingier was amper vier jaar oud toen hij al op de piano speelde en acht jaar toen hij pianoles ging volgen aan de Muziekacademie van Beringen bij Heidi Minten. Daarnaast volgt hij lessen bij pianopedagoge Anne Camps en jazz bij Alano Gruarin in de Muziekacademie Genk. Op 13-jarige leeftijd won Maarten de drie beschikbare prijzen in zijn categorie op het Prinses Christina Concours 2007 van de provinciale finale in Maastricht, alsmede de Publieksprijs bij de landelijke halve finale van dit Concours. Op de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2007 behaalde hij een tweede prijs en won hij ook de prijs van de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst. Dit leidde tot extra lessen bij Prof. Jan Wijn, prominent Nederlands pianopedagoog.

Instrument: piano
Geboortedatum: 1993
Adres: Kastanjestraat 60, 3530 Houthalen
Tel. +32 (0)495 23 91 40
E-mail: j.lingier@belgacom.net
www.maartenlingier.webs.com

Marie François

Marie FrançoisMarie François kreeg haar eerste pianolessen op zes-jarige leeftijd van haar moeder. Tot haar negende kreeg ze privélessen van Juan Leten. Dan vervolgde zij haar piano studies aan de NIKO-Academie voor Muziek, Woord, en Dans te Neerpelt in de pianoklas van Koen Evens.
Sinds september 2010 vormt Marie een duo met fluitiste, Liese Claesen. Onder de naam La Duetta hebben ze in 2011 deelgenomen aan het Europees Muziekfestival voor Jeugd te Neerpelt, en behaalde hier een eerste prijs cum laude in de categorie kamermuziek. Tevens volgde zij lessen bij de Italiaanse pianist Alessandro Cervino en de Nederlandse pianist J. Celis.

Instrument: piano
Geboortedatum: 1993
Adres: Kerkstraat 29, 3941 Eksel
Tel. +32 (0)498 50 40 85
E-mail: mariefrancois17@gmail.com

Nele Duijsters

Nele DuijstersNele Duijsters komt uit Maaseik waar ze in 2009 aan de plaatselijke muziekacademie afstudeerde in de klas van Martin Verjans. Op dit ogenblik behoort ze tot de zogenaamde Academy of Wibi Soerjadi in Zeist –Nl.
Zij behaalde in 2005 een tweede prijs op het Princes Christina Concours in Maastricht, drie jaar later kreeg zij een vermelding bij Cantabile in Antwerpen, in 2009 kreeg ze ook een eerste prijs bij Dexia Classics. Nele speelt regelmatig concerten en schuwt hierbij niet het grote werk: Pianoconcerto nr. 2 van Fr. Liszt, Pianoconcerto nr. 2 van Rachmaninov en nu studeert ze nr 3. Ze heeft ook de ambitie om regelmatig deel te nemen aan wedstrijden. Ze was al halve finaliste in de wedstrijd van Manchester.

Instrument: piano
Geboortedatum: 1993
Adres: Verlosesteenweg 205, 3640 Kinrooi
Tel. +32 (0)89 56 34 03
E-mail: neleduijsters@hotmail.com

Paul Stavridis

Paul StavridisPaul Stavridis begon op negenjarige leeftijd zijn cellostudies in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Genk in de klas van Anthony Gröger. 
Op jonge leeftijd nam hij deel aan het bekende kamermuziekfestival van Kuhmo in Finland en aan masterclasses in binnen- en buitenland. Zo kreeg hij ondermeer les van gerenommeerde cellisten als Uzi Wiesel, Xenia Jankovic en Leonid Gorokhov.
In oktober 2008 werd Paul Stavridis geselecteerd om met het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek als solist op te treden en in november van datzelfde jaar werd hij laureaat van de wedstrijd Dexia Classics. In 2010 won hij een gouden medaille met felicitaties van de jury op het 27ste Concours Luxembourgeois et Européen pour Jeunes Solistes. Paul maakt deel uit van het recent opgerichte Limburgs symfonisch orkest Symphonia Assai, onder de directie van Wouter Lenaerts. Begin 2011 werd hij geselecteerd voor een stageplaats bij het Limburgs Symfonie Orkest.

Instrument: Cello
Geboortedatum: 1990
Adres: Schaapsdreef 22, 3600 Genk
Tel. +32 (0)89 386 004
E-mail: paul.stavridis@gmail.com

Pieter Jaspers

Pieter JaspersPieter Jaspers begon zijn muzikale studies bij Jos Huygen en Maarten Wijnen aan de Academie voor Muziek Woord en Dans te Genk. Hij studeerde bij Jan Maebe aan de kunsthumaniora van het Lemmenstinstuut in Leuven en bij Luk Nielandt aan het Koninklijk Conservatorium van de Artesis Hogeschool Antwerpen. Hij deed al op jonge leeftijd orkestervaring op bij het Limburgs orkest Jeugd & Muziek, waar hij ook de Willy Claes prijs mocht ontvangen.
Pieter is solohoboist bij het Alden Biesen Zomeropera orkest en bij Nueve Musiche. Orkesten als Charlemagne Orchestra en het Orkest der Lage Landen doen regelmatig beroep op hem. In 2010 werd Pieter geselecteerd voor het Nationaal Jeugd Orkest van Nederland o.l.v. Ludovic Morlot. Hij slaagde tevens voor de Antwerp Orchestra Academy en mocht werken met dirigenten als Jaap van Zweden en Philippe Herreweghe. Pieter is laureaat van de Dexia Classics wedstrijd.

Instrument: hobo
Geboortedatum: 1989
Adres: Truyenlandstraat 16, 3600 Genk
Tel. +32 (0)497 649 099
E-mail: jaspers_p@hotmail.com

Pétillant’Semble

Pétillant’SemblePétillant’Semble is een nieuw en jong ensemble dat een frisse wind laat waaien doorheen het klassieke muzieklandschap. Hun gemeenschappelijke passie voor kamermuziek bracht hen op het idee een nieuw ensemble op te richten. Pétillant’Semble wil het cliché van stoffige, ernstige en afstandelijke muziek inruilen voor een warme, intieme en artistieke sfeer. De liefde voor de Franse impressionistische muziek met haar subtiele klankkleuren, waar naast emotie ook de sfeer centraal staat, bracht hen samen.
Door de unieke combinatie van houtblazers, strijkers en harp beperkt Pétillant’Semble zich niet tot een bepaalde stijl of genre, maar kan het gehele kamermuziekrepertoire worden ontdekt.
De Franse muziek vormt de rode draad doorheen hun repertoire, maar ook werk van hedendaagse en Belgische componisten wordt met enthousiasme op het programma geplaatst.
Pétillant’Semble is een flexibel ensemble en presenteert zich in verschillende bezettingen.

Instrument: cello, harp, fluit
Adres: Berlaarsesteenweg 84, 2500 Lier
Tel. +32 (0)474 884 892
E-mail: kuipers_joyce@hotmail.com

Roeland Henkens

Roeland HenkensRoeland Henkens volgt momenteel zijn hogere opleiding in het Brussels conservatorium bij Manu Mellaerts en Hafabra-directie bij Piet Jeegers en Norbert Nozy.
Hij volgde verder regelmatig stages, masterclasses en privé-lessen bij grote namen in de trompetwereld o.a. bij Reinhold Friedrich, Jeroen Berwaerts, Klaus Schuhwerk, Mathias Höfs, Franck Pulcini, Vladimir Kafelnikov, Simon Van Hoecke, Steven Devolder, Jose Chafar, Hervé Noël, Wiff Rudd , Roger Webster, Benny Wiame, Bahb Civiletti,...
In orkesten en hafabra is hij al regelmatige gast o.a. in het project 50 -jaar BENELUX. (Wereldmuziekconcours 2009) met o.a. Pierre Kremer en Anna Freeman en verschillende producties in het operahuis De Munt met o.a. werken van Wagner en Mahler.

Instrument: trompet
Geboortedatum: 1990 
Adres: Diestersesteenweg 24, 3583 Beringen
Tel. +32 (0)477 267 524
E-mail: henkens_roeland@hotmail.com

Silke Bynens

Silke BynensSilke Bynens begon haar muzikale studies op negenjarige leeftijd aan het (NIKO) Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs in Hechtel. Ze kreeg klarinetles van Jean-Marie Kuipers (1999-2008) en was in het kader van samenspel lid van het NIKO-harmonieorkest o.l.v. Bert Minten en Tom D'Joos (2002-2008).
In 2008 startte ze haar conservatoriumstudie in Gent bij Eddy Vanoosthuyse en zijn assistenten Frank Coryn en Danny Corstjens. Sinds haar conservatoriumstudie is ze lid van het clarinetchoir The International Clarinets en het harmonie- en symfonieorkest van het conservatorium onder leiding van Dirk Brossé, Wim Belaen en Michel Tilkin. Ze volgde reeds enkele stages zoals de Lemmensstage in het Lemmensinstituut (klarinetles van Katelijne Vanderhoeft en Greet Severens) en de Belgian Clarinet Academy (BCA) te Oostende (Eddy Vanoosthuyse, Tamara Cuypers en Robert Spring).
Via een Erasmusproject studeert ze gedurende een half jaar in het Conservatorium van Maastricht bij Roeland Hendrikx.

Instrument: Klarinet
Geboortedatum: 1990
Adres: Hasseltsebaan 21, 3940 Hechtel
Tel. +32 (0)497 139 394
E-mail: silketjuh_5@hotmail.com

Sofie Verbeeck

Sofie Verbeeck Sofie Verbeeck volgde van 2005-2010 fluit bij Aldo Baerten en piccolo bij Peter Verhoyen aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen
Vanaf 2010 volgde ze een master na master piccolo bij Verhoyen in Anwerpen en vervolmaking fluit bij Herman Van Kogelenberg in Amsterdam. Voor de kosten verbonden aan deze studie in Amsterdam vraagt ze een beurs. Ze volgde masterclasses bij Gaby Pas-Van Riet, Peter-Lucas Graf, Michael Faust, Philippe Boucly, Jorge Caryevschi, Jean-Louis Beaumadier (piccolo), Jan de Winne, Barthold Kuijken, Carlo Jans, Emily Beynon, Rachel Brown. 
Ze deed orkestervaring op bij o.a. het harmonieorkest Tessenderlo, symfonie-, harmonieorkest conservatorium Antwerpen, Brussels Philharmonic Orchester, National Youth Orchestra Netherlands, Il gardellino, Limburgs Symfonie Orkest Maastricht, LSO en maakt deel uit van de reservelijst European Union Youth Orchestra (EUYO).

Instrument: piccolo, piano
Adres: Laar 42, 3980 Tessenderlo
Tel. +32 (0)494 713 511
E-mail: verbeeck.sofie@gmail.com

Teyatá duo

Teyatá duoAn Volders en Jan Sanen, twee gitaristen uit Vlaanderen vormen samen Teyatá Duo. Jan studeerde bij Roland Broux aan het Conservatorium van Antwerpen waar hij in 2009 de grootste onderscheiding kreeg. Na het behalen van haar meesterdiploma te Antwerpen, volgde An een master na master aan het Conservatorium van Maastricht bij Carlo Marchione. In de zomer van 2006 gaan beide gitaristen naar het “International Guitar-Symposium in Iserlohn”, Duitsland waar ze voor het eerst samen op het podium zitten. Ze volgen masterclasses bij onder andere Dale Kavanagh, Odair Assad en het Z.O.O. guitar duo. Begin 2008 worden ze genomineerd op de FORTE Auditie in Sint-Truiden. In 2010 startten ze met een nieuw eigen project “Versa”, genoemd naar hun eerste eigen compositie.

Instrument: gitaar
Adres: Bresstraat 9, 2018 Antwerpen
Tel. +32 (0)473 584 633
E-mail: teyataduo@gmail.com

Tom van de Graaf

Tom van de GraafZijn muzikale vuurdoop beleefde Tom van de Graaf aan de Stedelijke Academie te Koersel, waar Ria Wellens hem zijn eerste hobo-kneepjes kundig maakte. Vervolgens vervolledigde hij zijn hogere graad academie bij Marcel Lambrichts aan het Stedelijk Conservatorium te Hasselt. Hierna studeerde hij verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij voor hobo afstudeerde met grote onderscheiding (80%).
Sinds 2010 is Tom de solohoboïst van het Jeugd en Muziek Orkest Antwerpen. Ook in dit jaar won hij de auditie in het orkest ViVo!, een variabel orkest dat op zoek gaat naar een nieuwe creatieve muziek in de meest uiteenlopende stijlen.
In 2011 werd hij voor drie projecten geselecteerd tijdens de Summer Academie van het NJO: de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie.
Tom wenst zich in de toekomst dan ook verder te profileren als orkestmuzikant, maar ook als solist of in kamermuziekensembles ziet hij muzikale mogelijkheden weggelegd.

Instrument: Hobo / althobo
Geboortedatum: 1986
Adres: Ploegstraat 11, 358 Koersel
Tel. +32 (0)474 63 66 03
E-mail: tomvdg@gmail.com

Ulrike Simons

Ulrike SimonsNa haar opleiding aan de muziekhumaniora Kindsheid Jesu in Hasselt volgde Ulrike Simons het Conservatorium in Maastricht bij Philippe Benoit (incl.master) en vervolmaakt zich momenteel verder op een tweejarige specialisatieopleiding aan het ‘Conservatoire pour musique et dance’ in Straatsburg, Frankrijk onder supervisie van docent-fluitiste Sandrine Francois. Zij stichtte het kinder - en jeugdkoor “Het Knetterkoor” voor Bilzerse jongeren.

Instrument: dwarsfluit
Geboortedatum: 1986
Adres: Rosmeerstraat 9, 3740 Bilzen
Tel. +33 66 340 93 67
E-mail: ulrike_simons@hotmail.com

Waldo Geuns

Waldo GeunsWaldo Geuns studeerde piano bij Jan Michiels, Daniel Blumenthal en Boyan Vodenitcharov, contrapunt bij Rafaël D’Haene, en kamermuziek bij Viviane Spanoghe en Dirk Vermeulen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Parallel met zijn vorming als musicus studeerde hij musicologie aan de Katholieke Universiteit Leuven en volgde hij de Expert Class Management in Muziek- en Podiumkunsten aan de Universiteit Antwerpen Management School. Sinds 2007 vervolmaakt hij zich bij de Poolse pianist-pedagoog Wieslaw Szlachta, en verdiept hij zich in de muziekfilosofie aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de Katholieke Universiteit Leuven. Hij is artistiek en zakelijk leider van het interdisciplinaire kunstenfestival Sopra la Musica. Als stimulans voor zijn carrière werd hij in maart 2011 door de Stad Hasselt gelauwerd met de prestigieuze Prijs Burgemeester Paul Meyers.

Instrument: piano
Geboortedatum: 1981
Adres: Geldenaaksebaan 232, 3001 Heverlee
Tel. +32 (0)476 56 85 49
E-mail: info@waldogeuns.com

Wim Ilsen

Wim IlsenOp 10-jarige leeftijd begon Wim zijn vioolstudies aan het Stedelijk Conservatorium voor Muziek Woord en Dans te Hasselt, nadien bij Urszula Gorniak en Veronique Bogaerts.
Van 2006 tot 2009 volgde hij les bij Henry Raudales aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Tijdens het academiejaar 2009-2010 studeerde hij aan het Conservatoire de Lausanne – Haute Ecole de Musique bij Pierre Amoyal. 
Wim nam deel aan meerdere Master-classes in binnen- en buitenland bij gerenommeerde vioolpedagogen zoals: T. Adamopoulos, V. Bogaerts, R. Canetti, U. Gorniak, E. Kawaguti, Si Hong Liang, A. Lysy, L. Prunaru, R. Ricci, E. Sluys en B. Zvoristeanu.
In 1997 nam hij deel aan het Sjanghai International Children's Cultural and Art Festival (Sjanghai) waar hij geselecteerd werd voor deelname als solist aan de slotplechtigheid (live Chinese televisie). In januari 2008 werd hij samen met pianiste Anna Gasparova verkozen tot 2de laureaat van de FORTE audities voor Jong Talent. Tijdens deze wedstrijd kreeg hij ook de publieksprijs.

Instrument: viool
Geboortedatum: 1983
Adres: Gerard Mercatorlaan 49, 3500 Hasselt
Tel. 0476 26 86 41
E-mail: wim.ilsen@gmail.com

Wim Slangen en Vincent Moermans

Wim Slangen en Vincent MoermansWim Slangen en Vincent Moermans studeren samen aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Zij volgen er percussie in de klas van Carlo Willems en Koen Wilmaers. Wim nam verschillende keren deel aan solistenwedstrijden. In 2008 behaalde hij oa. een Eerste Prijs met 90% van de punten op de Dexia Classics. Dit leverde hem een optreden op als solist voor ‘Het Festival van Vlaanderen’ in de museumkerk Sint- Pieter van Oud-Rekem, dat in het kader stond van het Basilica-Festival. Dit concert werd opgenomen en uitgezonden door Klara.
Ook Vincent nam deel aan Dexia Classics, hij behaalde in 2009 de hoogste score van alle deelnemers, wat hem als solist een tournee doorheen heel het land opleverde met de Belgische Kamerfilharmonie.

Beiden zijn ook in de HAFABRA-orkesten geïntegreerd. Vincent is lid van het Groot Genker Orkest en van de Mercator Brass Band van Kruibeke. Wim is lid van de Koninklijke Harmonie Sint Martinus Riemst en van Concertband Euterpe uit Bilzen. 

Wim en Vincent richtten zich vooral op de melodische slagwerkinstrumenten zoals de marimba en de vibrafoon en brengen een gevarieerd programma van Astor Piazzolla en Bill Evans tot Chick Corea en The Beatles.

Instrument: Marimba, Vibra, Bongo’s
Adres: Arthur Meulemansstraat 7, 3770 Riemst
Tel. +32 (0)474 285 758
E-mail: wim_slangen@hotmail.com

LAUREATEN VAN VOORGAANDE AUDITIES

Laureaten van editie 2011:

  1. Liedduo Katrien Baerts & Bart Verheyen
  2. Kurt Bertels
  3. Maarten Lingier
  4. Blow
  5. Floris Willem (tevens publiekslaureaat)

Laureaten van editie 2008:

  • Pumpkintrio
  • Alexandra Van Beveren
  • Wim Ilsen
  • Alexander Ponet
  • Liesbeth Schepers

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning